Garnet vårt

Mjuk

Garnet består av den mykeste merinoull forsterket med nylon. Med sine 4 tvinnede tråder er garnet fantastisk på pinnene og de går nesten av seg selv. Garnet egner seg godt til all slags strikk, også sokker. Perfekte gave til en strikkeglad venn!

Vi anbefaler at du strikker på pinne 3 og at du kan regne med å ha en strikkefasthet på 27-28m pr 10cm. Vi anbefaler at du strikker en prøvelapp før du begynner. Sammen med Følgetråd 1 på pinne 4 kan du beregne ei strikkefasthet på 21 masker pr 10cm. Og igjen: prøvelapp.

Garnet er produsert i Italia. Ulla er mulesingfri.
Hespene er 50 gram og 210 meter.

Lamull

Dette er et totråds kardegarn av norsk lamull. Ren, norsk ull har god spenst og slitestyrke, og som dere sikkert vet har plagg strikket av norsk ull lang levetid.

Vi anbefaler pinne 3,5 med en strikkefasthet på 23m pr 10cm. Du kan også strikke garn på tynnere pinne: 3 = 25m pr 10cm, pinne 2,5 = 28m pr 10cm. Sammen med en følgetråd 1 har du følgende strikkefastheten: pinne 4 = 19m/10cm. pinne 5 = 17m/10cm. pinne 5,5 = 15m/10cm. Vi anbefaler igjen at du strikker prøvelapp.

Garnet er kardet, tvinnet, spunnet og vasket i Romsdalen.
Hespene er 50g og ca 235meter

Følgetråd 1

Garnet består av høy kvalitets silke og super kid mohair. Det finnes mange tilsvarende på markedet, og dette er en av de som nesten smelter i hendene.

Som navnet sier er dette en veldig fin følgetråd til et annet garn eller som dobbel tråd. Sammen med Mjuk blir plagget en drøm. Med et av disse to alternativene kan du bruker pinne 3,5-6, og du kan regne med å ha ei strikkefasthet på 21 masker på pinne 4 og 16 masker på pinne 6. Vi anbefaler alltid at du strikker en prøvelapp og at du vurderer fastheten i strikken til plagget.

Garnet er produsert i Italia.
Merk at hespene er 50 gram og 420 meter.

Følgetråd 2

Garnet består av 100% kashmir og som navnet sier kan du bruke dette i stede for en annen følgetråd av typ mohair og silke. Trenger vi si mer? 

Garnet egner seg som følgegarn, eller dobbel og trippel tråd. Det er noe tynnere enn de Følgetråd 1, og vi anbefaler at du går opp et halvt pinne nummer om du ønsker å bruke Følgetråd 2 i stede. Merk at garnet har mindre hold enn mohair og at plagget vil få en litt annen form.

Garnet er produsert i Italia
Hespene er 25 gram og 350 meter.

Tykk mohair

Garnet består av en herlig myk mohair, mulesingfri merino og nylon.

Garnet egner seg godt alene og sammen med andre. Vi anbefaler at du strikker på pinne 6-9 og at du alltid strikker en prøvelapp. Vi har på pinne 6 ei strikkefasthet på 14 masker pr 10 cm og på pinne 9 har vi ei strikkefasthet på 11 masker.

Om du legger en tråd (eller to) sammen med Chunky mohair kan du regne med å ha ca samme strikkefasthet som over. Dette fordi tråden gjør maskene fyldigere fremfor å gjøre plagget større. Vi anbefaler likevel at du strikker en prøvelapp.

Garnet er produsert i Italia.
Merk at hespene er 100 gram og 200 meter.

Limited garnsorter

Vidde fra Hillesvåg.
100% norsk lamull. Pinne 4,5-5. Hespene er 100g og 200meter. Du kan lese mer om her.

Sol fra Hillesvåg.
100% norsk lamull. Pinne 3,5-4. Hespene er 100g og 290meter. Du kan lese mer om her.